Mitől hólyagosodhat fel a körömlakk?5 megjegyzés
mivel velem is sűrűn előfordul, hogy felhólyagosodik a száradó körömlakk utánanéztem a neten mi lehet az oka? van, hogy már az első réteg alaplakk is hólyagosodik. persze van egy lakkom ami azért, mert gagyi, de másoknál vagy fennáll a hólyagosodás vagy nem. változó. vajon mit csinálhatok rosszul? utánanéztema  neten és ezeket találtam:
Néha a legnagyobb igyekezet ellenére is előfordulhat, hogy a körömlakk felhólyagosodik a körmökön. Mi lehet ennek az oka?
Az első amire nagyon kell figyelni, hogy a rétegeket egyenletesen kell felvenni. Ha a körömlakk egyenetlen rétegekben kerül fel a körömre, akkor nagy eséllyel fel fog hólyagosodni.
Szintén problémát okozhat, ha úgy kerül az egyik fedőréteg a másikra, hogy nem száradt még meg eléggé az alap. A még meg nem száradt alsó réteg kiszáradás közben gázok keletkeznek, amik felhólyagosítják a feltte lévő körömlakk réteget.
A nem megfelelő száradás miatt nem túl szerencsés, ha a körömlakk nagyon vastagon van feltéve. Nehezíti a száradást és a fentebb irtkat idézheti elő.
A körmlakk - érdekes módon - attól is felhólyagosodhat, ha használat előtt túlságosan felrázzák.
Ha ezeket figyelembe veszed körömlakkozás során, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy nem fog felhólyagosodni.
forrás: Műköröm ötletek... 


1. Tartsd megfelelő helyen a lakkokat!Sokszor azért pattogzik le, vagy hólyagosodik fel a lakk a körmödön, mert nem figyelsz oda arra, hogy hol tartod az üvegeket. Hűvös, sötét helyre tedd a lakkokat, és ha beszáradnak, inkább dobd ki őket! Persze, segít a felhígítás, de az eredmény közel sem lesz olyan jó, mintha rendes állagú lakkot használnál.
2. Dehidratáld a körmeidet!Ha bekented valamivel a kezed - hidratáló krémmel vagyápoló olajjal - nagyon ügyelj arra, hogy lakkozás előtt tökéletesen eltüntesd a körmödről őket. Ha ezt nem teszed meg, nem fog rendesen feltapadni a lakk, és hamar lepattogzik vagy felhólyagosodik. Csontszárazlegyen a körmöd, ha lakkozni szeretnéd. (Például töröld át őket aceton-alapú lemosóval.)
3. Alapozz!Sokan a köröm teljes felületét megreszelik egy kicsit, hogy durva legyen, és jobban tapadjon rá a lakk. ez azonban nagyon roncsolja a körmöket, így jobban teszed, ha ezt elkerülöd. Helyette vigyél fel egy alapozó lakkot a körmödre, aminek pontosan az a feladata, hogy jobban odakösse a rendes lakkot a körmökre.
4. Az egész körmödet lakkozd be!Ne csak a köröm felületét lakkozd, hanem a végét is (vagy a tetejét, ki hogy hívja:). Így elkerülheted azt, hogy egy rossz mozdulattal lepattintsd a körmöd végéről/tetejéről a lakkot.
5. Azonnal javíts!Ha elrontod az egyik körmödet, azonnal javítsd ki a hibát. Ugyanis minél szárazabb a lakk, amit korrigálsz, annál nagyobb az esélye a lepattogzásnak.
6. Kerüld a meleget!Még ha száraznak is érzed a körmeidet, akkor is előfordulhat, hogy még nem teljesen tökéletes, hiszen a tökéletes száradás néha akár 12 órát is igénybe vehet. Lakkozás után kerüld a meleg vízzel való kézmosást, és ne próbáld fújással vagy hajszárítóval gyorsítani a száradási folyamatot, mert ezekkel épp az ellenkezőjét éred el annak, amit akarsz. Hagyd, hogy magától, lassan száradjanak a körmeid - ha teheted, hétvégén manikűrözz, hogy elég időd legyen rá.
7. Használj körömolajat!Sokszor azért pattig le vagy repedezik be a körömlakk, mert teljesen kiszárad a köröm, a körömágy, és vele együtt a lakk is. A legtöbb kézkrém sajnos alkalmatlan arra, hogy megfelelően hidratálja a lakkozott körmöt, ám a körömolajok tökéletesek erre a feladatra. ezek ugyanis behatolnak a körömlakk alá, sőt magát a lakkot is nedvességgel látják el, így az nem szárad ki és pereg le a körmökről.
ti szoktátok lakkozni a körmötöket?
forrás: Neon
Körömlakk:Ha felkenés után hólyagosodik vagy nehezen szárad, valószínűleg túl öreg. Növelhetjük használati idejét, ha sötét, hűvös helyen, például hűtőszekrényben tároljuk. Ha megváltozik a színe vagy az illata, esetleg kezd beszáradni, gyanakodhatunk, hogy lejárt a szavatossága. Egy év után számíthatunk minőségromlásra. 
forrás: LHP 

megjegyzés: nyáron a rúzsaimat és az romlandó sminkcuccaimat a  hűtőszekrényben tartom, ezek szerint fenn kéne tartsak egy polcot a lakkjaimnak is. :)5 megjegyzés:

IsaBella at: 2012. július 7. 11:01 írta...

Ezt már én is hallottam, hogy a hűtőben a legjobb tartani. meg is fogadtam, ha elköltözöm és külön lakásom lesz, egy minihűtőt a lakkjaimnak fogok áldozni. :D

Linori at: 2012. július 7. 11:15 írta...

igen, az nem is olyan rossz ötlet. :) mondjuk az enyémek még elférnek egy polcon. nem értem ezt az egészet. nem régiek a lakkjaim, a legrégibbet is max 3 hónapja vettem, szerintem a felkenéssel van a baj, talán vastagon kenném? és igaz, h fel is rázom, ezentúl nem fogom!muszáj kiküszöböljem ezt a dolgot valahogy. :(

bettynova at: 2012. július 7. 13:06 írta...

Nekem soha nem lesz puklis a lakkom: nem rázom fel soha az üveget, vékony rétegben kenem fel, légmentes dobozban, árnyékos helyen tartom őket, mindig használok alapozó lakkot. Ennyi :-)

Névtelen at: 2012. július 7. 13:19 írta...

Nálam most nyáron elég gyakran előfordul. De szerintem azért mert kapkodók és nem szárad meg eléggé az előző réteg.
Ezentúl majd jobban odafigyelek.
Köszi hasznos poszt. :)

Linori at: 2012. július 7. 23:36 írta...

bettynova: hogy érted a légmentesen záró dobozt? bevákuumozod őket? :O amúgy én is fénytől elzárva tartom őket fiókban. gondolkodok a hűtős megoldáson is.

Annus: ez is lakktól függ, igazából nem sokat várok két réteg közt. van amelyik bírja, van amelyik nem. bizonyára attól függ mennyire hamar száradnak.

Megjegyzés küldése

newer post older post